Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

XIV. ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ - Πυθαγόρεια διδασκαλία

Η Εστία και το σπίτι είναι Άγια και Ιερά για τον Θεό. Ο γάμος θεσπίζεται από τον θείο νόμο και είναι αγνός και Ιερός. Ο Γάμος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σπιτιού.
Ο Ευτυχισμένος γάμος  και επιτυχημένος γάμος βασίζεται στην αμοιβαία έλξη και στην αμοιβαία και ίση Ηθική αξία και σε κανένα άλλο λόγο.
Ο Γάμος να μην είναι αγοραίος και να μην είναι απόφαση γονιών δίχως την θέληση του άνδρα( γαμπρού)και της γυναίκας (νύμφη) στην σύναψη αυτής της ένωσης.
Ο Γάμος είναι η ΔΥΑΔΑ στην ΕΝΟΤΗΤΑ.

Η Ψυχή του ανθρώπου δεν έχει φύλο (ούτε άνδρας ούτε γυναίκα). Ο Άνδρας και η Γυναίκα είναι ίσοι μπροστά στον θεό. Κάθε φύλο είναι ανώτερο στην δική του κυριότητα και ίσο σε αξία και ευγένεια.

Μην φέρεσαι άσχημα σε καμία γυναίκα , γιατί αυτή είναι που φέρνει την ζωή. Η Γυναίκα είναι ΙΕΡΗ και εκπροσωπεί την Θεότητα στην δυνατότητα της Δημιουργίας.
Να Θυμάσαι ότι από σύμπτωση θα μπορούσες να είσαι εσύ μια γυναίκα ( να τοποθετήσει ο Θεός την ψυχή σου σε γυναικεία σάρκα).

Ένας γάμος που τελέστηκε με σκέψη άλλη εκτός από την αμοιβαία έλξη και την αμοιβαία ηθική αξία είναι καταδικασμένος σε διάλυση.
Η αγάπη του συζύγου για της συζύγου είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση του πιο υψηλού σκοπού. 

Μια καλή γυναίκα πρέπει να είναι μια αρμονία σύνεσης και μετριοπάθειας (=χαμηλών τόνων ,δηλαδή χωρίς αλαζονική έπαρση), να είναι δίκαιη , γενναία, συνετή , φιλόπονη, οικονόμα ( να έχει άριστη κρίση στην οικιακή οικονομία και στα συμφέροντα επιβίωσης της οικογένειας) , να περιφρονεί την ματαιοδοξία της  πολυτέλειας , να μην πουλάει την ψυχή της για το χρήμα και τις πολυτέλειες. Να ενεργεί άξια προς τον εαυτό της , τον σύζυγό της και τα παιδιά της. Θα πρέπει να έχει μια σωστή στάση προς την ζωή και προς τον τρόπο ζωής. Γιατί η πολυτέλεια δεν δίνει αξία για την αξία. Αν υπάρχει πολυτέλεια σαν καρπός εργασίας και εγκρατούς διαχείρισης( με μέτρο) δεν είναι κακό.
Ο Σύζυγος πρέπει να εργάζεται να φέρει τα απαραίτητα στην σύζυγο που θα τα διαχειρίζεται. Θα βοηθά το μεγάλωμα των παιδιών χωρίς να φεύγει από την κατευθυντήριο γραμμή ανατροφής που δίνει η μητέρα. Σαν σύζυγος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ανοικτά μπροστά στα παιδιά της πρακτικές ανατροφής ( Που πρέπει να υπάρχει το ΝΑΙ και που το ΟΧΙ σε ένα παιδί) διότι θα φέρει καταστροφή στην συνοχή της οικογένειας.
Η Συμβίωση και οι γενετήσιοι εναγκαλισμοί, δεν είναι μόνο για τεκνοποιία αλλά και για την ηδονή και τις απολαύσεις. Ο σύζυγος θα πρέπει να ΑΓΑΠΑ και να βλέπει την σύζυγο σαν «υπέρτατη ύπαρξη» αναπόσπαστο κομάτι του εαυτού του και σαν ΕΡΩΜΕΝΗ . Η συμβίωση δεν πρέπει να γίνεται μόνο για την ηδονή αλλά οι απολαύσεις που συμβαίνουν (είτε σε αιδοίο διείσδυση του πέους σε αυτήν είτε πρωκτική διείσδυση του πέους σε αυτήν είτε πεολειξία ή αιδιολειξία και οτιδήποτε άλλο φέρει ηδονή και στους δύο ), αν είναι σε αμοιβαία αποδοχή, είναι αποδεκτά.
Γι' αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΕΣΜΟ.
Η γυναίκα είναι η ΑΡΧΗΓΟΣ του σπιτιού και ο σύζυγος είναι ο ΥΠΑΡΧΟΣ της. Θα την Βοηθά στην ανατροφή των παιδιών και δεν θα την αμφισβητεί. Τα συζυγικά χάδια και γλυκόλογα πρέπει να δίνονται με αγάπη και στοργή. Η Νόμιμη σχέση είναι ιερή και οι σύζυγοι δεν γίνονται  ακάθαρτοι μέσα από αυτήν.
Ο Άντρας πρέπει να παρέχει εκτός από τροφή και ένδυση  και ότι άλλο χρειάζεται η σύζυγός του. Επίσης είναι πρωταρχικό καθήκον στην συζυγική κλίνη να της προσφέρει ηδονή και ικανοποίηση όσες φορές την ημέρα εκείνη επιθυμεί. Να μην κάνει μαζί της έρωτα όταν είναι μεθυσμένος , ή οργισμένος  ή έχει πνεύμα διαστροφής, στο να διανοηθεί να την υποτάξει ή να την ταπεινώσει. Αισθήματα που σκοπό έχουν να υποβιβάσουν ή να προσβάλουν την γυναίκα είναι ανίερα και μιαρά και άμεση προσβολή στην Θεότητα.
Πρωκτική διείσδυση επιτρέπετε ΜΟΝΟ από Άντρα σε γυναίκα και ουχί άντρας να πλαγιάζει με άντρα όπως η γυναίκα. Δίοτι η  ΚΑΤΑΡΑ και οργή Θεού  ξεσπά μέσω ασθενειώνκαι εκφυλισμού στους ανίερους  και μιαρούς αυτούς άντρες που συνευρίσκονται με άντρες. (καλά εκείνη την εποχή γινόταν της μουρλής σε αυτήν την διαστροφή  που υπήρχε στην Ελλάδα).
Η γυναίκα δεν απαγορεύεται να συνευρίσκετε και να λαμβάνει και να δίνει ηδονή σε άλλη γυναίκα συμπληρωματικά με τον σύζυγο της.
Απαγορεύεται σαν ιερόσυλη η συνεύρεσή μεταξύ Πατέρα και κόρης και Μητέρας και Γιού.


Αν ένας Άντρας επιθυμήσει μια γυναίκα που δεν είναι η σύζυγός του και θέλει να συνευρεθεί μαζί της μόνο για την ηδονή, θα πρέπει απαραίτητα να παρευρίσκεται και η σύζυγος και πρέπει να συμμετέχει απαραίτητα και εκείνη -εάν και εφόσον εγκρίνει και συγκατατεθεί -και επίσης θα εποπτεύει για την απόλαυση του συζύγου της καθώς και την δική της από εταίρα γυναίκα. Αν η σύζυγος επιθυμήσει ηδονή με άλλον εταίρο Άντρα εκτός του συζύγου της θα πρέπει απαραίτητα να είναι παρών και ο σύζυγος της και  να φροντίσει ο σύζυγος ώστε (ο ξένος  άντρας )να παρέχει την πρέπουσα απόλαυση ηδονής για την σύζυγό του. 

Ερωτικά ηδονικά τρίγωνα ή τετράδες ή ομαδικά ιερά όργια ( =η ηδονή με ανταλλαγές συντρόφων) είναι επιτρεπτά μόνο περιστασιακά και απαραίτητα με κοινή αποδοχή του ζεύγους ( Μην μας παραξενεύουν αυτά διότι την εποχή εκείνη ήταν άκρως αποδεκτά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας εκτός της  Αθήνας που κρατούσε υποδεέστερο ρόλο για τις γυναίκες).
Η παράνομη και λαθραία συνεύρεση είναι ΑΠΙΣΤΙΑ (Μοιχεία) και είναι καταδικαστέα διότι είναι κρίση εμπιστοσύνης και διαταράσσει την ειρήνη της οικογενείας και την αρμονία του σπιτιού.
Ο Άντρας και η Γυναίκα έχουν ίσα δικαιώματα στην ζωή, και στην ηδονή. Ο Άνδρας και η γυναίκα να φροντίζουν την ατομική τους υγιεινή. Να ξυρίζουν όλες τις τρίχες του σώματος (εκτός της κεφαλής) με καλά ακονισμένα «ξέστρα» (ειδικά ξυράφια) για την αποφυγή κατακάθησης παρασιτικών οργανισμών  που φέρουν ασθένειες. Τα λουτρά σε ποτάμια και λίμνες να είναι συχνά και μετά μεγάλης επιμέλειας. «Η καθαριότης είναι εξαγνισμός ψυχής και σώματος».


Υ.Γ:

Θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε και να συγχέουμε συγκρίνοντας  εκείνες εποχές με τις σημερινές «Χριστιανικές ηθικές αξίες» αν μπορούσαμε να το θέσουμε έτσι. Αν και πια δεν υπάρχουν σήμερα διαφορές, η ηθική του «χθες» με  την σημερινή «ηθική» της μετά σεξουαλικής επαναστάσεως εποχή. Τον 6ο αιώνα προ Ιησού, σύζευξη αδερφού και αδερφής ήταν συνηθισμένη πρακτική αν δεν υπήρχε σχετική προίκα να δοθεί, ή ο γιός ή η κόρη δεν είχαν και τόσα φυσικά χαρίσματα για να..παντρευτούν ( αν ήταν δηλαδή  «άσχημα» εμφανισιακά). 

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one