Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

ΧΙΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Πυθαγόρεια διδασκαλία

Όλα προέρχονται από το ΕΝΑ: Το όλο ΕΝΑ είναι η πρώτη Αιτία όλων των όντων . Δεν Υπάρχει παρά μόνο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ. Η Τέλεια ενότητα, αόρατη απαράλλακτη. Ο Θεός τα περιλαμβάνει όλα και τα εμψυχώνει όλα και δεν είναι παρά μόνο ΕΝΑΣ. Όλη η ζωή είναι ΕΝΑ και ο Θεός είναι ΕΝΑΣ.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να κάνει είδωλα στον Θεό, δίνοντάς του μάλιστα την δική του μορφή και η εικόνα κάθε ράτσας είναι απεικονισμένη στον θεό τους ( πχ οι Έλληνες είναι Ξανθοί και όμορφοι, οι Αιθίοπες κάνουν τους θεούς μαύρους με πλακουτσωτές μύτες, οι αιγύπτιοι είναι ζωόμορφοι για να δώσουν χαρακτηριστικά των χαρακτήρων και αυτά που αντιπροσωπεύουν … κλπ. ) Τι ανόητοι είναι θνητοί!!.

Ο Θεός είναι δίχως μέλη (χέρια, πόδια..κλπ) και είναι παντού όμοιος, είναι  ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΩΤΟΣ. Δεν έχει ομοιότητα με το σωματικό σχήμα του ανθρώπου.  Ο Θεός είναι ένα φως ανίκανο να δεχθεί το αντίθετό του το σκοτάδι. Δηλαδή το φως είναι φως και δεν μπορεί να είναι σκοτάδι. Ο Θεός καταλαβαίνει με αισθητική αντίληψη και όχι μόνο σκέπτεται αλλά «βλέπει» και «ακούει» τα πάντα.
Ο Θεός είναι εκείνος που είναι το ΕΝΑ, έχει την αρχή του από τον ίδιο του τον εαυτό, έχει μια μοναδική σύσταση και είναι ΜΙΑ μόνο ύπαρξη, τέλεια.
Όπως είναι Θεός από την αρχή, έτσι δεν έχει τέλος, αφού είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ και ΑΙΩΝΙΟΣ (είναι το Α και το Ω).
Η Ενότητα είναι θεός και ο Θεός είναι Ενότητα, γιατί ο Θεός είναι αόρατος και αναλλοίωτος. Είναι αυτός που ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα πάθη του, όταν ο Άνθρωπος είναι πιστός και σεβαστικός και αγαπά τον Θεό.  Μην ερευνάται το όνομα του Θεού, γιατί δεν θα το βρείτε. Είναι αυτός που είναι.  Η Λέξη Θεός, δεν είναι ονομασία του θεού αλλά ιδιότητα και πιο συγκεκριμένα, είναι μια ένδειξη εκείνου που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος από τον Θεό.
Ο Θεός υπάρχει και είναι τόσο επιεικής προς την ανθρώπινη ράτσα που την εξετάζει και δεν την απορρίπτει. Ο θεός δεν είναι δημιουργός κανενός κακού. Ο Θεός είναι καλός και έτσι μόνο το καλό μπορεί να προκύψει από τον Θεό, έστω και μέσα από μια «καταστροφική» αλλά όμως δίκαιη επέμβαση. Ο Θεός είναι από την αρχή και έτσι το τίποτε δεν υπήρξε ποτέ.
Πάντα υπήρχε η ουσία του θεού και από την απόρροια της σχηματίστηκε η ψυχή του κόσμου ο Λόγος. Ο Λόγος , από τον οποίο όλα σχηματίστηκαν , διευθετήθηκαν και στηρίχτηκαν.
Όλα τα όντα έχουν μία ουσία, έτσι που ο Θεός είναι σε όλα και γύρω από όλα, πάνω από όλα και τα στηρίζει όλα.
Ο Θεός έχει εφοδιάσει τον κόσμο με ένα μέρος του εαυτού του, που παραμένει χωριστό .
Όλα τα πράγματα είναι μορφές ή μεταμορφώσεις της ίδιας ουσίας και είναι αμοιβαία απαράλλακτα.
Με τον Λόγο του τα πρώτα τέσσερα αρχέγονα στοιχεία σχηματίστηκαν από την ίδια ουσία και με την σειρά: Αιθέρας, Αέρας, υγρασία και φωτιά. Και από αυτά εξελίχτηκε ο Κόσμος.
Και τα αστέρια(φωστήρες) και οι πλανήτες δημιουργήθηκαν στην ώρα τους και η γη απόκτησε ύπαρξη και άρχισε ο χρόνος. Στην πορεία του χρόνου (ροή του χρόνου) το αιθέριο κενό(ουρανός) γέμισε με μυριάδες κόσμους(γαλαξίες), το καθένα με ανυπέρβλητη ομορφιά και τάξη.
Ο κόσμος δεν έχει ούτε ύψος , ούτε βάθος, αλλά είναι απεριόριστος και απροσμέτρητος σε έκταση. Γι αυτό αποκαλούν αυτό το σύνολο έναν Κόσμο ή Σύμπαν.
Θεός= Θ.Ε.Ο.Σ = Θρώσκω Εν Οργανωμένο Σύμπαν. Είναι το ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ και ΙΕΡΑ ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ .
Μια κοινότητα αγκαλιάζει τον ουρανό και την γη και τους ανθρώπους σε μια οντότητα, την οντότητα του Θεού. Ο Κόσμος πλάστηκε από τον θεό, μέσα από τον Λόγο και καθώς είναι υλικός ο Κόσμος, ο Θεός ( Θεός Λόγος)είναι αόρατος στις αισθήσεις.
Εκείνος που νομίζει ότι υπάρχει θεός και ότι τίποτε δεν παίρνει ο θεός στην φροντίδα του , δεν διαφέρει καθόλου από εκείνον που δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς την πρόνοια του Θεού.

Στον σπόρο του Κόσμου είναι ο σπόρος όλων των πραγμάτων που υπήρξαν και που μέλλει να υπάρξουν. Το κάθε τι ανθίζει στην κατάλληλη εποχή. Το πτηνό γεννάει  το αυγό και μεταφέρει το (γενετικό κώδικα) σπόρο της ζωής .
ΟΙ πρώτοι άνθρωποι περιέκλειαν μέσα τους , τους τύπους των σπερμάτων ή τα σπέρματα όλων των επερχόμενων γενεών. Αλλά ο ίδιος ο θεός είναι η πηγή απ' όπου μεταβαίνουν και επιστρέφουν όλες οι ανθρώπινες ψυχές.
Ο Θεός είναι η παγκόσμια ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτός είναι το ΕΝΑ και όχι το αντίτυπο κανενός άλλου. Σε όλα τα άλλα υπάρχουν ενότητες από Δυάδες , τα μέρη των οποίων μπορούν να είναι γνωστά, εναρμονισμένα και ενοποιημένα με την εφαρμογή της αρχής των αριθμών.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ. Από το ΕΝΑ προέρχονται τα Πολλά, αλλά τα πολλά μαζί αποτελούν μια ενότητα, που είναι η ΜΟΝΑΔΑ -ΑΠ'ΟΛΛΩΝ= ΘΕΪΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (καμία σχέση με την ολύμπια Θεότητα). Η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΜΟΝΑΔΑ έχουν μια φυσική συγγένεια, αλλά και πάλι διαφέρουν. Η ΜΟΝΑΔΑ είναι η Βάση των πραγμάτων , αλλά , η ΜΟΝΑΔΑ είναι διαφορετική από το ΕΝΑ που είναι ο ΘΕΟΣ.
Γιατί η Τελεία (.) συνεπάγεται μια προηγούμενη Μονάδα και ο Θεός είναι χωρίς προηγούμενο ή αρχή (Το Α και το Ω.)και παριστάνεται γεωμετρικά με τον κύκλο (Ο).

Το ΕΝΑ είναι η καλύτερη Μονάδα , έτσι αποκαλούμε Θεό την «μεγάλη Μονάδα», επειδή δεν υπάρχει προηγούμενη. Και αποκαλούμε την ΜΟΝΑΔΑ ως «ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», καθώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο του και την εξουσία του. Και καθώς δεν μπορούμε να παραστήσουμε τον θεό , παρά μόνο συμβολικά , η ΜΟΝΑΔΑ χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύσει  τον «ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» που είναι τοποθετημένος στο κέντρο έμπυρου και συμβολίζουμε αυτήν την διάταξη με το ιερόγραμμα μια τελείας, τοποθετημένης μέσα σε ένα κύκλο ή σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο για να επεξηγήσουμε την ενότητα της Θείας Ουσίας και της Αιωνιότητας της, που δεν έχει αρχή χρόνων ούτε τέλος ημερών. Και όπως τοποθετούμε την ΜΟΝΑΔΑ ως τον Κολοφώνα του τεταρτογενούς τριγώνου:
Αυτό είναι επειδή η ΜΟΝΑΔΑ ή η Τελεία είναι η Αρχή και η Αιτία  ολόκληρου του αριθμητικού συστήματος.
Η ΜΟΝΑΔΑ του αριθμού είναι η ιερή πηγή. Από αυτήν ο ΑΡΙΘΜΟΣ απορρέει και κρατά τις αρετές , με τις οποίες λάμπει η Τετράδα , η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ που παράγει όλα τα πράγματα και κρύβει στο βάθος της την ΑΘΑΝΑΤΗ ΔΕΚΑΔΑ τιμημένη σε όλα τα μέρη:
ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ : 1+2+3+4= 10 = 1+0= 1 = Ενότητα Απ'όλλων.                  

Το κάθε τι παράγεται από την ΑΙΤΙΑ και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, που είναι οι ΠΡΩΤΕΣ ΑΙΤΙΕΣ- γίνονται - «άυλα όντα».
Το Σύμπαν είναι ακατάλυτο και παραμένει αιώνιο. Ποτέ δεν θα χαθεί, γιατί φυλάγεται από την πρόνοια του Θεού. Και ενώ όλα συνεχώς αλλάζουν, η ύλη η ίδια είναι άφθαρτη και ακατάλυτη. Ενώ πεθαίνει ένας Φωστήρας (άστρο) από την ύλη του (αστρική ύλη) , δημιουργείται ένας άλλος και έτσι υπάρχει αέναη εξελικτική διαδικασία.
Ο Ήλιος και η σελήνη είναι  σφαιρικού σχήματος (κύκλος) και οι πλανήτες και τα αστέρια είναι  σφαιρικού σχήματος , άρα και η Γή είναι σφαιρική. Και οι τροχιές αυτών είναι σφαιρικές  και μάλλον ωοειδές σχήματος (μάλλον ο φιλόσοφος εννοεί ελλειπτικές τροχιές; Πάνω σε αυτό στηρίχτηκε και η Υπάτη στην Αλεξάνδρεια. Εκτελέστηκε για αυτό σαν «Μάγισσα» από τους θρησκόληπτους χριστιανούς επί Αυτοκράτορος Θεοδοσίου του «Μέγα» , του καθάρματος που εκτέλεσε τους 150.000 κατοίκους της Αθήνας και την έκανε την πόλη χωριό για την εκτέλεση του Σωκράτη που έγινε προ Χριστού Χριστιανός !!!. Κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και απαγόρευσε την Λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ δια ποινής Θανάτου.  Και η Υπατεία με αυτήν την κατηγορία την βίασαν και την Λιντσάρισαν και την άφησαν άταφη να σαπίσει. Και από αυτόν τον Αυτοκράτορα ξεκίνησε και εξαπλώθηκε ανά την αυτοκρατορία ο Αντισημιτισμός με την κατηγορία ότι αυτοί σταύρωσαν τον Χριστό.  ότι τον βόλευε και όπως τον βόλευε ,έκανε και έλεγε!!!  Και  τι να πούμε Βασιλική Διαταγή και τα σκυλιά δεμένα. Απαγορεύτηκε επίσης  έμμεσα η διδασκαλία της παλιά διαθήκης  γιατί  κάποια εδάφια πειράχτηκαν -μάλλον βιάστηκαν- και επέβαλαν την θρησκοληψία που βόλευε. Τα βιβλία του Πυθαγόρα, όσα σώθηκαν από μυστικά τάγματα Πυθαγόρειων  ).


Θυμήσου ότι ο Θεός είναι Ιερός. Πρόσεχε σε ποιον μιλάς για τον Θεό. Γιατί αν μιλήσεις σε διεφθαρμένο άτομο, δεν είναι καθόλου καλό για την ασφάλειά σου. Ούτε να μιλάς σε θρησκόληπτα άτομα που εμμένουν πεισματικά σε ειδωλολατρία και θρησκοληψία.
Μην προσπαθήσεις να υποστηρίξεις τον Θεό με φανατισμό, γιατί ο Θεός δεν χρειάζεται την υποστήριξη σου. Σεβάσου την Θρησκεία στην καρδιά σου και την Θρησκεία των άλλων.
Ο Θεός έχει αποκαλύψει τον εαυτό του κατανοητά στον άνθρωπο και σε όλη την δημιουργία , στο ίδιο το Σύμπαν. Η Αλήθεια του είναι Γραμμένη στον Κόσμο και όχι μόνο στα βιβλία των ανθρώπων. «Οι Ουρανοί διηγούνται την δόξα του Θεού που ποιήθηκε με τα χέρια αυτού, αναγγέλλει το στερέωμα….».
Ο Θεός έχει θεσπίσει 10 βασικές εντολές στους γιούς του Ισραήλ. Αυτοί απελευθερώθηκαν από την Αίγυπτο με Θεομηνίας δυναμικές εναντίον του Φαραώ Ραμσή, μέσω ιεροφάντη του ενός και μοναδικού αληθινού θεού. Συν άλλες 603 διατάξεις συμπληρωματικές , σύνολον 613 =6+1+3= 10= 1+0= 1.

Σε αντιπαραβολή τα σύμβολα είναι φωτεινά και διδακτικά αλλά τα  είδωλα της Ελλάδος , της Αιγύπτου , της Βαβυλώνας, και Περσίας …κλπ  είναι ανούσιος πλεονασμός και είναι εξευτελιστικά και τείνουν στην δεισιδαιμονία.
Οι Προσωπολατρείες και οι εικόνες και τα αγάλματα , αργά ή γρήγορα προξενούν ειδωλολατρία και ηθικό ξεπεσμό. Γι' αυτό να μην σκέφτεσαι τον ύψιστο ούτε ως τετελεσμένο, ούτε ως προσωπικότητα. Μην  σκέπτεσαι τον Θεό αναπαραστώντας τον με μορφή ανθρώπινη ούτε ζώου ή άλλου πλάσματος.
Κράτα ελεύθερους και αγνούς τους ναούς σου , τα παρεκκλήσια σου τις οικίες σου και τους ιερούς δρόμους . Απ' όλα τα είδωλα, τις εικόνες και τα αγάλματα των ιερών προσώπων και πραγμάτων.

Τα λογικά άτομα δεν έχουν ανάγκη από είδωλα για να τους θυμίζουν την θεότητα. Όλοι οι Ναοί των δήθεν θεών , έχουν καταντήσει σφαγεία και οι βωμοί τους αχνίζουν αθώο αίμα.
Στον Ναό του Διονύσου φέρουν έναν Ταύρο, χωρίς αίματα και με τέλειο σχήμα.
Ο Ιεροφάντης του Διονύσου δηλώνει ότι εκείνοι που είναι μυημένοι στα μυστήρια του Διονύσου , κατατάσσονται πάνω στους άλλους ανθρώπους, στην παρούσα ζωή σε συνεχή προετοιμασία για την μέλλουσα ζωή σε αιώνια δόξα στα Ηλύσια πεδία (παράδεισος).  Και ότι με την συμμετοχή του όρκου, οι μυημένοι θα γίνουν ένα με την θυσιασμένη και νεκραναστημένη την Τρίτη ημέρα, θεότητα!!που πήγε στον Άδη και επέστρεψε Λυτρωτής. Για να επιτρέψει με την βρώση της σάρκας του και πίνοντας το αίμα του να αφεθούν οι αμαρτίες τους και να γίνουν ένα με την Θεότητα!!!! Αν είναι δυνατόν τέτοια βαρβαρότητα.
Ο ιεροφάντης λοιπόν με προσευχές και μυστήριους συμβολισμούς ντύνεται σαν χασάπης και αναλαμβάνει να μεταμορφώσει τον ταύρο σε πρόσωπο του θυσιασμένου και αναστημένου Θεού. Έτσι για δημιουργήσει ένα θεϊκό θύμα θυσίας , γιατί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αγάπη ΜΟΝΟ σαν πόνο και θυσία, ώστε πιστεύουν ότι ο Θεός πεθαίνει για να τους σώσει , για να τους πείσει για την αγάπη του που θυσιάζεται για όλον τον κόσμο. Και αυτό διότι είναι συνηθισμένοι να υποφέρουν κάθε μέρα από τα δικά τους πάθη και έτσι θέλουν έναν Θεό που θα τους ξεπλύνει και θα τους εξαγνίσει με το αίμα του και την σάρκα του. Με αυτούς τους συμβολισμούς ο φτωχός ταύρος ακούει την προσευχή του ιερέα με ακατάληπτα λόγια, χωρίς να γνωρίζει  τι σημαίνουν όλα αυτά. Ξαφνικά τραυματισμένος θανάσιμα ο Ταύρος, κηλιδώνει με το αίμα του το μαχαίρι.
Σαν άγρια φρενιασμένα θηρία , οι λάτρεις , σπρώχνονται ο ένας τον άλλον  για να φτάσουν γρηγορότερα , εφορμούν στον χτυπημένο θύμα . Με τα γυμνά τους χέρια ξεσκίζουν σαν άγρια θηρία την σάρκα του Ταύρο σε κομμάτια και με φρενιασμένη έκσταση τρώνε την σάρκα του και πίνουν το αίμα του ταύρου.
Οι πιστοί ομολογούν πως πιστεύουν ότι, τρώγοντας την σάρκα και πίνοντας το αίμα του ταύρου, τρώνε την σάρκα και πίνουν το αγνό αίμα του θεού τους και γεμίζουν ευλογία!!
βεβαιώνουν μάλιστα ότι μπορούν να πετύχουν την ένωση με τον Θεό μέσα από αυτό το βάρβαρο και βέβηλο χυδαίο τρόπο.
μετά ξεπέφτουν σε όργια όπου οι άτεκνες ή οι άτεκνοι θα «ευλογηθούν» με ένα τέκνο του θεού που φυσικά δεν είναι δικό τους αλλά από προϊόν «ιερού οργίου του θεού».
Η Θυσία ζώων από ανθρώπους στον θεό προς βρώση για τον λαό που οι περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα να φάνε κρέας με άλλο τρόπο, είναι μια πολύ διαφορετική διαδικασία αλλά δεν δύνασαι να εξιλεωθείς με εξαγορά αίματος. 
Θα ρωτήσετε ποιος είναι ο ορθός τρόπος λατρείας του Θεού.
Με προσευχή . Η αγνή λατρεία μπορεί να προσφερθεί μόνο σε βωμούς ακηλίδωτους από αίμα. Μην αφήνεται τα αθώα θύματα να έρθουν για θυσία, γιατί ο θεός δεν χρειάζεται ένα θύμα. Τα δώρα και τα θύματα δεν προσφέρουν τιμή στον θεό. Οι Θυσίες των ανόητων ιερόσυλων είναι μόνο τροφή της φωτιάς και της ασέβειας. Ακόμα και οι προσφορές (τάματα) που δίνονται και κρέμονται στους ναούς (χέρια πόδια κλπ) είναι οι προμήθειες εμπόρων ιερόσυλων.
Λοιπόν μη φέρεσαι ανόητα, δεν μπορείς να εξαγοράσεις την ευμένεια του θεού με ανόητα τάματα ή θυσίες ζώων.
Να λατρεύεις τον Έναν ιερό Θεό , στους Ναούς με χωρίς εικόνες ή αγάλματα και χωρίς Θυσίες και αίματα, αλλά μέσα στην καρδιά σου με αγάπη και συγχώρεση στον συνάνθρωπό σου.  Συγχώρεση είναι το άρωμα που αφήνει η βιολέτα στο πόδι που την πάτησε . Όταν συγχωρείς ελευθερώνεις έναν φυλακισμένο και αφού συγχωρέσεις , καταλαβαίνεις ότι εσύ ήσουν εκείνος ο φυλακισμένος.
Η καρδιά σου με ταπεινοφροσύνη και αγάπη γίνεται ιερός ναός για τον θεό. Γιατί ο θεός , αν είναι αληθινός θεός,  δεν θέλει τίποτα και δεν χρειάζεται τίποτε υλικό. Αλλά είναι καθήκον του ανθρώπου η προσευχή, η ευχαριστία , η αγάπη, η ευσπλαχνία και η συγχώρεση του εαυτού μας και των άλλων.
Γι' Αυτό άνθρωπε , δείξε ευγνωμοσύνη στον θεό και στους ανθρώπους . Ο Θεός πραγματικά επιθυμεί ΑΓΑΠΗ και καλή συμπεριφορά και αγαθές σκέψεις.
Αν είναι να κάνεις προσφορές αν είναι μόνο σε λιβάνι και τίποτε άλλο. Τα ματωμένα πράγματα είναι απεχθή στον θεό και η ροή του αίματος είναι μια βεβήλωση του Υψίστου.
Γιατί όπως είπε και ο Ορφέας , το αίμα είναι ζωή , το δώρο ζωής από τον θεό, ψηλά . Γι' αυτό αν πρόκειται να τραφείς  με σάρκα ζώου, να αποστραγγίζεις με χοντρό αλάτι το αίμα του ζώου, ώστε να μην βεβηλωθείς.
Τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζουν το ίδιο καλά με τους ανθρώπους.  Πολύ λιγότερο πρέπει ένας αδελφός να χύνει το αίμα του αδελφού, είτε είναι άνθρωπος , είτε είναι ζώο.
Έτσι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βλάψεις αναίτια έναν άνθρωπο ή να είσαι αναίτια βίαιος προς τα ζώα(εκτός πάλης αυτοάμυνας με λέοντα ή άλλο θηρίο) και μην τα φονεύεις άσκοπα.
Η ΜΟΝΗ ΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΝΗ ΖΩΗ. ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΘΕΙΚΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΤΗΤΑ.
Είναι ανίερο για οποιονδήποτε να έχει γενετήσιες επαφές πέρα από την συζυγική σχέση.
Οι Άντρες δεν πρέπει να συνευρίσκονται με καμία άλλη γυναίκα εκτός από την σύζυγό τους και οι γυναίκες δεν πρέπει να συνδέονται γενετήσια παρά μόνο με τους συζύγους τους.

Πρέπει να παρέχεις άνθρωπε στην σύζυγό σου τα απαραίτητα προς το ζην δηλαδή τροφή, ένδυση ,συναίσθημα προστασίας και ασφάλειας , και σεξουαλική ικανοποίηση είναι καθήκον σου . Το δε τελευταίο είναι πλέον επιτακτικό καθήκον .
Ο εξαγνισμός υπάρχει, μόνο στην καθαρότητα της καρδιάς και του μυαλού, που είναι το αποτέλεσμα της αρετής. Η ελευθέρωση του ανθρώπου από το κακό εξαρτάται από την αγάπη, την αρετή και την αλήθεια.
Εκείνοι που είναι τρυφεροί και με αγάπη στην σύζυγό τους και η σύζυγος  τους  θα ανταποδώσει με αγάπη και τρυφερότητα. Γιατί η αγάπη δεν δέχεται τίποτε άλλο  παρά μόνο την αγάπη.
Μην κάνεις σεξουαλική πράξη μετά από τσακωμό. Μην κάνεις την σεξουαλική πράξη όπλο για να υποτάξεις ή να ταπεινώσεις την σύζυγό σου. Αν ταπεινωθείς πρώτος εσύ σε εκείνην με αγάπη και αφοσίωση τότε και εκείνη θα στο ανταποδώσει με ταπεινότητα αγάπη και αφοσίωση. Η σεξουαλική γενετήσια πράξη και η ηδονή όμως δεν είναι μόνο για τεκνοποιία αλλά και για ευδαιμονία (ευχαρίστηση). Τίποτε δεν απαγορεύεται μέσα στους συζύγους στις ηδονές, αρκεί να είναι αμοιβαία αποδεκτό.

Η προκατάληψη είναι υποτιμητική, καθώς είναι προϊόν άγνοιας . Η προκατάληψη είναι χειρότερη και από τον αθεϊσμό. Ο Αθεϊσμός είναι απατηλή λογική.  Η δεισιδαιμονία είναι ένα πάθος που προκύπτει από διεστραμμένη λογική και φέρνει φόβο ακόμη και για πράγματα ανύπαρκτα, και αυτό είναι από το προϊόν της άγνοιας.
Εκείνοι που πιστεύουν στον Άδη και στην αιώνια καταδίκη, δεν γνωρίζουν τον πραγματικό Θεό ή την ψυχή ή την σύσταση του σύμπαντος.
 Η πρώτη προϋπόθεση για μια ζωή με μέτρο είναι να τιμάς τον Θεό. Είναι γραμμένο: «Γνώρισε τον Θεό , γνώρισε τον εαυτό σου»
Ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει τον εαυτό του με συνομιλία με τον Θεό, πράττοντας πάντα το καλό, πράγμα που είναι ορθό και αγαπόντας Θεό και ανθρώπους έμπρακτα, πράγμα που είναι χαρακτηριστικό της Θεότητας.

Ο Θεός είναι ΕΝΑΣ
Υπάρχει μια αλήθεια
Μια κοινότητα περιλαμβάνει και τον ουρανό και την γη
Όλη η ζωή είναι μια και ο Θεός είναι ΕΝΑΣ.
Η Ζωή και η Θρησκεία είναι αχώριστα ΕΝΑ.
Η λατρεία του Θεού είναι μία: ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ.
Δεν υπάρχει παρά ένας Δρόμος: ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ!
Το Νόημα της ζωής είναι να ζεις σύμφωνα με το θέλημα του Θεού Δηλαδή: ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ.

Μάθε τώρα ότι η αρετή δεν είναι απλά ένα ιδανικό ιδεατό αλλά είναι ο Νόμος της ζωής. Να είσαι ενάρετος επειδή είναι σωστό να είσαι έτσι και όχι επειδή είναι σκοπιμότητα.
Η αρετή είναι η δική σου ανταμοιβή , γι' αυτό εκτέλεσε ότι είναι σωστό, επειδή είναι σωστό να το κάνεις.
Η Αρετή συνίσταται στο να ζεις σύμφωνα με την φυσική δικαιοσύνη και αυτόματα ανταμείβεται με την λειτουργία της αβίαστης ανταπόδοσης. 
Η Αρετή είναι μια συνήθεια ευπρέπειας.
Η αρετή είναι η δύναμη του να είσαι καλός με την δικαιοσύνη.
Η ευτυχία δεν συνίσταται στην κατοχή της αρετής, αλλά στην χρήση της.
Ευτυχία… Την επιθυμούμε, προσπαθούμε να την αποκτήσουμε. Αλλά κάθε φορά που νομίζουμε ότι την έχουμε , ανακαλύπτουμε πως υπάρχει κάτι ακόμη που λείπει.
Ευτυχία είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα πολλά χρήματα, τις πολυτέλειες μια καλοπληρωμένη δουλειά ή μια σχέση με κάποιο πρόσωπο. Αληθινή ευτυχία είναι μια ποιότητα ζωής, που προέρχεται μόνο από τον Θεό .( Δηλαδή με την βοήθεια του Θεού).
Οι αρχές της αρετής που οδηγεί στην ευτυχία είναι  τρείς:  Γνώση , δύναμη και επιλογή.

Η καλοσύνη είναι η υγεία της ψυχής. Η αρετή είναι αρμονία και το ίδιο είναι η Υγεία και όλα τα αγαθά και ο βασικότερος προμηθευτής όλων αυτών είναι ο Θεός.
Κάθε είδος τροφής που εισάγεται μέσα στο σώμα γίνεται η αιτία μιας ορισμένης προδιάθεσης.
Ορισμένες τροφές παρεμποδίζουν την υγιεινή και τις γνήσιες ενέργειες του σώματος και την δύναμη της λογικής και φέρουν ανωμαλίες και ασθένειες.
Να τρως και να πίνεις με μέτρο και με χάρη και θα τρως και θα πίνεις όπως αρέσει στον Θεό.  Όταν πίνεις κρασί να πίνεις λίγο και με ευλάβεια. Δηλαδή να χύνεις μέσα στο σώμα σου το κρασί σε μορφή σπονδών.  Να τρως μετρημένα και να πλένεσαι πολύ. Η καθαριότητα είναι αρχοντιά. Να έχεις συχνές ηδονές με την σύζυγό σου και να της δίνεις χαρά αγάπη και ηδονή, γιατί εκείνη σε φροντίζει με αγάπη και χαρά και σου προσφέρει συναισθηματική ευδαιμονία, ηδονή, γερά και ευτυχισμένα παιδιά και θαλπωρή στο σπιτικό σας.
Είναι ο νόμος του θεού τα πλάσματά του να πολλαπλασιάζονται και να πλημμυρίζουν την γη. Και να υπάρχουν γέροι στην φύση και να προστατεύουν τους νέους σε βοήθειά τους.
Και να υπάρχουν νέοι για να στηρίζουν και να φροντίζουν τους γέρους στα χρόνια της αδυναμίας τους.
Έτσι , είναι η τάξη της φύσης να θάψουμε τους γονείς μας και τα παιδιά μας να θάψουν εμάς.
Εγωιστής είναι εκείνος ο άνθρωπος που αρνείται πεισματικά να φορτωθεί και να ενοχληθεί με τα δικά του παιδιά. Άλλο να μην μπορεί να κάνει παιδιά από ατυχία και άλλο να απορρίπτει να κάνει παιδιά από πεποίθηση ότι θα του χαλάσουν την ησυχία.

Αυτά που καταστρέφουν τον άνθρωπο είναι : η Φιλαργυρία, η τσιγγουνιά, η φιλοδοξία, ο φθόνος, η οργή, η περηφάνια και η ψευδής κακολόγηση του συνανθρώπου σου.

Ο άνθρωπος προικίστηκε με την ζωή για να μπορεί να ζήσει πλουσιοπάροχα μέσα στο σωστό μέτρο. Δεν υπάρχει πράγμα που δίνεται από τον Θεό και που είναι λαθεμένο ή κακό. Η αμαρτία βρίσκεται στην λαθεμένη άκαιρη χρήση. Θυμήσου ότι τίποτε απ' όσα έχεις, δεν είναι ποτέ δικό σου. Μάθε ότι τα αγαθά, μερικές φορές αποκτώνται και μερικές φορές χάνονται.
Όταν Θερίζεται τα χωράφια σας, μην κόβετε τα στάχια ως και την τελευταία γωνιά του χωραφιού σας. Και μετά τον θερισμό, μη γυρίζεται πίσω να μαζέψετε τα στάχια που παρέπεσαν, αυτά να τα αφήσετε για τον φτωχό και για τον ξένο σας.
Δίνεται στους φτωχούς το εν δέκατο των γεννημάτων σας από τη εργασία και των αποκτημάτων σας , για να μην πεινάσουν και μπουν στον πειρασμό να σε κλέψουν και σε σκοτώσουν για να τα αποκτήσουν.
Μην ταπεινώνεις τον συνάνθρωπό σου παίζοντάς το ελεήμων. Είσαι υποχρεωμένος να δίνεις μέρος από αυτά που σου δίνει ο Θεός. Να δίνεις με αγάπη και μην είσαι τσιγκούνης.
Ο Θεός δίνει στους ανθρώπους αποκτήματα για να τα διαχειριστούμε, Η κατοχή πλούτου και χλιδής σε εγωιστική κατοχή είναι κατάρα. Η τσιγγουνιά επίσης είναι διαστροφή διότι ούτε εσύ τα χαίρεσαι αλλά ούτε και  οι άλλοι και πάνε χαμένα για όλους.
Ένας  Άνθρωπος δεν πρέπει να κατέχει περισσότερα από όσα αρκούν για τις ανάγκες του.
Η δόξα και ο πλούτος , δίχως σωφροσύνη και σύνεση (=ανθρώπινη σοφία), δεν είναι ασφαλείς κατοχές. Το μέτρο σε όλα τα πράγματα είναι ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟ.
Δεν είναι κακό να είσαι πλούσιος, κακό είναι να είσαι συναισθηματικά τσιγκούνης προς τους άλλους. Αλλά όταν δίνεις , να δίνεις με μέτρο. ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟ

Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν είναι ούτε καταπιεσμένοι από την ήττα ούτε εξυψωμένοι από την επιτυχία.  Η κακή τύχη ανταμώνει εκείνον που δημιουργεί πλούτη με αδικία.
Δεν είναι δυνατόν για ένα άλογο, να κυβερνάται δίχως χαλινάρι, ούτε τα πλούτη δίχως σύνεση.
Σκέψου ότι το σώμα σου είναι το ένδυμα της ψυχής σου και έτσι , φύλαξε το αγνό (αποχή από κάθε κακία στην σκέψη και στις πράξεις).
Σεβάσου το σώμα σου και κράτησε το υγιές και με άσκηση, αλλά μην εκτιμάς το σώμα σου περισσότερο από όσο χρειάζεται. Εκτίμησε την υγεία σου και μη την σπαταλάς, η ασθένεια είναι η καταστροφή της.
Πάντα να θυμάσαι ότι μόνο καλό μπορεί να έρθει σε σένα από τον Θεό και όχι κακό.
Να έχεις εμπιστοσύνη στον Θεό και στην πρόνοιά του.
Να επικοινωνείς καθημερινά με την φύση, γιατί στην φύση βρίσκονται η υγεία και η γαλήνη και η ηρεμία και το μυστικό της γιατρειάς , τόσο στην Ψυχή όσο και στο σώμα.
Να ανασαίνεις βαθιά τον καθαρό αέρα, να καθαρίζεις το σώμα σου τουλάχιστον μια φορά την ημέρα με άφθονο νερό και με το φως του Ήλιου. Να πίνεις άφθονο καθαρό πόσιμο νερό και με αυτό να καθαρίζεις εσωτερικά το σώμα σου.
Μην είσαι φθονερός , ζηλιάρης ή πλεονέκτης, ο ίδιος.
Μην αγωνίζεσαι να είσαι σπουδαίος στην εκτίμηση των άλλων ζώντας ανάρμοστα μέσα σου ή με τέτοιο τρόπο που να είσαι εχθρικός στην αρετή και στο καλό σου.
Να αποφεύγεις την ματαιοδοξία, δεν προκαλεί τίποτε περισσότερο από πόνο και φθόνο.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one