Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Χριστιανισμός και Υποτίμηση της οικογένειας

Οι Χριστιανοί επικρίθηκαν για την εναντίωση τους στο θεσμό της οικογένειας. Συνέστησαν την αγαμία παρά το γάμο και, όταν ο γάμος ήταν αναπόφευκτος, επρόκειτο να περιοριστεί εντός της χριστιανικής κοινότητας και να μην είναι με έναν παγανιστή (Κορινθίους Α 7:3239). Η αποκλειστικότητα του χριστιανισμού για το γάμο προήλθε κατ' ευθείαν από την περσική θρησκεία μέσω του Ιουδαϊσμού, και δημιούργησε ένα εξαιρετικά κακό συναίσθημα, ακόμα κι αν η εκκλησία δεν πέτυχε ποτέ να το επιβάλει. Οι παγανιστές χρέωσαν στους Χριστιανούς τη κατηγορία της "παρενόχλησης των εσωτερικών σχέσεων:"

Προσέξετε να μην φθάσετε σε σημείο να υποφέρετε ως δολοφόνοι, ή ως κλέφτες, ή ως πράττοντες το κακό, ή για ανάμειξη σε ξένες υποθέσεις. (Α Πετρου 4:15)

Η κατηγορία θα μπορούσε να στηριχτεί εξ ολοκλήρου με μια αναφορά στα δημοσιευμένα ρητά του Θεού των Χριστιανών:

Γιατί έρχομαι να βάλω ένα άτομο σε διαμάχη ενάντια στον πατέρα του, και την κόρη ενάντια στη μητέρα της, και την νύφη ενάντια στη πεθερά της. Και οι ανθρώπινοι εχθροί θα είναι αυτοί της οικογένειάς του. Όποιος αγαπήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του περισσότερο από εμένα δεν είναι αντάξιος μου: και αυτός που αγαπά το γιο ή τη κόρη του περισσότερο από εμένα δεν είναι αντάξιος μου. (Ματ 10:3537)

Οι Χριστιανοί είδαν την ανάμειξη με τις "ειδωλολατρικές" οικογένειες με αυτόν τον αλαζονικό τρόπο . Πολύ περισσότερο, ακόμα και από τους σύγχρονους Χριστιανούς, οι Ρωμαίοι θεώρησαν την οικογένεια ως τη δομική μονάδα της κοινωνικής σταθερότητας και της προσωπικής ηθικής και ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από αυτούς τους   ιεραποστόλους που εισχωρούσαν στις πόλεις προκαλώντας το πρόβλημα.

Στις πράξεις Παύλου και Θέκλας, μια μη-κανονική αλλά πρόωρη χριστιανική εργασία, η Θέκλα παροτρύνεται από τον Παύλο να μην προχωρήσει στην αμαρτία του γάμου που της έχουν κανονίσει οι γονείς της. Συνδέθηκε με τον απόστολο, δωροδόκησε έναν δεσμοφύλακα για να φτάσει σ'αυτόν όταν συνελήφθη για τις δραστηριότητές του και έπειτα έφυγε μαζί του όπως μια groopie του εικοστού αιώνα. Κανένας σύγχρονος πατέρας ή αρραβωνιαστικός δεν θα ήταν ευχαριστημένος από κάποιον που προκαλούσε μια αγαπημένη κόρη ή μια αρραβωνιαστικιά να τους εγκαταλείψει, πόσο μάλλον μια ρωμαϊκή οικογένεια. Οι Χριστιανοί θα απομακρύνουν την ιστορία ως ένα άνευ νοήματος ρομάντζο και μη ιστορική, αλλά ακόμα κι αν ήταν απλά ένα ρομάντζο, ήταν ένα που λήφθηκε ενθουσιωδώς από τους Χριστιανούς του δεύτερου αιώνα. Απλά την ενέκριναν.

Χειρότερα από αυτό, μερικοί Χριστιανοί, μετά από τις οδηγίες του Θεού τους, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την γονική ιδιότητα:
Μην καλέστε κανέναν πατέρα σας επάνω στη γη, γιατί ένας είναι ο πατέρας σας, ο οποίος είναι στον ουρανό. (Ματθαίο 23:9)
Τέτοιες δηλώσεις υπάρχουν από ανθρώπους όπως ο Λουκιανός της Αντιόχειας, που ρωτιέται από τους δικαστές για την καταγωγή του:
"Είμαι Χριστιανός και οι μόνοι γονείς μας είναι οι Άγιοι".
Οι Χριστιανοί επίσης ανακατεύτηκαν με το δικαίωμα της κεφαλής μιας ρωμαϊκής οικογένειας να δεχτεί ένα νέο μωρό στην οικογένεια ή να το απορρίψει και να το αφήσει εκτεθειμένο στο κρύο να πεθάνει. Αυτό είναι μια από τις περιπτώσεις όπου οι σύγχρονες ιδέες μας για την ιερότητας της ζωής παρεμποδίζουν την κρίση μας σε αυτό το ζήτημα . Στα μέρη του σύγχρονου κόσμου όπου τα αντισυλληπτικά δεν είναι διαθέσιμα ή είναι ακριβά, η κανονική μέθοδος αντισύλληψης είναι ακριβώς αυτή που χρησιμοποιείτο από τους Ρωμαίους. Αυτό το δικαίωμα προστάτευε το υπόλοιπο της οικογένειας από την άθλια ένδεια με να το να μοιράσει το εισόδημά της πάρα πολύ αραιά μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού παιδιών, ένας παράγοντας που η εκκλησία δεν έλαβε ποτέ υπόψη . Ο πραγματικός λόγος για την επιμονή των εκκλησιών να γεννιούνται όλα τα μωρά είναι να εξασφαλίσει μια μάζα ανίδεων ανθρώπων που θα πιστέψουν στις δεισιδαιμονίες της εκκλησίας και θα υποστηρίζουν το ιερατείο με τις δωρεές τους.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one