Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Σύνοπτική Ιστορική αναδρομή

Στην αναζήτηση της σοφίας, το πρώτο στάδιο είναι η σιωπή, το δεύτερο είναι να αφουγκράζεσαι, το τρίτο να θυμάσαι, το τέταρτο να εξασκείσαι και το πέμπτο να διδάσκεις.
 Η σοφία ονομάζεται Kabbalah και οι οραματιστές που είχαν το θάρρος να συλλογιστούν και να εξηγήσουν τα μαθήματα ζωής έγιναν γνωστοί ως Καββαλιστές.
 Γνωστοί μεγάλοι Καββαλιστές ήταν στην αρχαία εποχή: ο Νώε οι Πατριάρχες Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, ήταν επίσης ο νομοθέτης Μωυσής, Πυθαγόρας ο Σάμιος, Πλάτωνας από την Αθήνα, Ιησούς Ναζωραίος (ή σωστά Ναζηραίος)Σιμόν μπάρ Γιοχάϊ, Ακιβα,όπου στους Ρωμαϊκούς χρόνους και οι τρεις εκτελέστηκαν από τους Ρωμαίους.
 Τον μεσαίωνα υπήρξαν αρκετοί αλλά σου είναι καν γνωστοί σαν ονόματα. Όπως ο Μόζες Ντελεόν (1270μ.χ) από την Ισπανία., Ο Ρότζερ Μπέϊκον από την Αγγλία. και ο Νοστράδαμος από την Γαλλία.
 Στην Αναγέννηση και μετά γνωστοί Καββαλιστές ήταν: Κοπέρνικός, Ισαάκ Νεύτων, Λεονάρντο νταβίντσι, Χριστόφορος Κολόμβος, Γαλιλαίος, Ισαάκ Λούρια, Αβραάμ Αζουλάϊ, Ο δόκτωρας Τζών Ντι ( Γιατρός της Βασίλισσας Ελισάβετ Α'), ο Πασκάλ, ο Ιούλιος Βέρν, ο Παστέρ , Τόμας ¨εντισον, Μαντάμ Κιουρί, κλπ
 Ποιό πρόσφατοι είναι οι Γιεχουντά Ασλαγκ, Μπραντβάιν, Μπέργκ, Αίνστάϊν και οι τρείς επιστήμονες που "ανακάλυψαν το DNA το 1960 αλλά και πολλοί άλλοι όπως ο Γιεχούντα Μπέρκ κλπ
 Οι Θρησκευτικές χριστιανικές αρχές ιδιαίτερα της καθολικής Εκκλησίας φοβούνταν την σοφία της Καμπαλά και για να την πολεμήσουν , την δαιμονοποίησαν.
 Η Καμπαλά μας λέει απλά πως και γιατί άρχισε να υπάρχει ο κόσμος, γιατί συνεχίζουμε να γυρίζουμε στις παλιές αρνητικές συνήθειες μας γιατί εξακολουθούμε να αποφεύγουμε δραστηριότητες που γνωρίζουμε ότι είναι θετικές και ευεργετικές για την ζωή μας, για ποιο λόγο υπάρχει χάος, πως μπορούμε να δώσουμε νόημα και πνευματική δύναμη στην κάθε μας στιγμή.
 Δεν χωρά πίεση στην πνευματικότητα.Με άλλα λόγια, πρόθεση δεν είναι να κάνει κήριγμα αλλα να διδάξει με ταπεινοφροσύνη.
 Η σοφία δεν χαρακτηρίζεται απαραίτητα από πολυπλοκότητα, μονοτονία και βαριά νοήματα. οταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα μυστήρια του σύμπαντος και τις ύψιστες αλήθειες της ύπαρξής μας, πως θα γνωρίζουμε αν κάτι είναι όντως αληθινό; Το τέστ είναι η απλότητα. Η αυθεντική αλήθεια είναι πάντα κατανοητή σε όλους, ακόμα και στα παιδιά (το είπε και ο Ιησούς) και όχι μόνο στην Ελίτ της διανόησης. Αν μια ιδέα είναι ή άποψη είναι πάρα πολύ πολύπλοκη και στριφνά δυσνόητη, τότε ίσως να μην έχει μέσα της αλήθεια ή να προσπαθεί να κρύψει το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας.
 Στις μεσαιονικές εποχές και της αναγέννησης η λέξη Καμπαλά έφερνε φόβο στις καρδιές των ανθρώπων ιδιαίτερα στους περισσότερους Θρησκευτικούς ηγέτες.
 Φαντάσου να επιχειρής να εξηγήσεις την ιδέα του τηλεφώνου ή του ίντερνετ σε ανθρώπους του μεσαίωνα και της αναγέννησης.
 Πρίν από καιρό στον 20 αιώνα πια την αποδαιμονοποίησαν εντελώς (εκτος από την Ορθόδοξη και καθολική Εκκλησία) και γίναν απλά ανεκτικοί, αλλά είπαν ότι η μελέτη της καμπαλά μπορεί να οδηγήσει στην παραφροσύνη.
 Και λέμε λοιπόν:
 Αν η κοινωνία μας ορίζει ως πνευματική υγεία τις καρδιακές προσβολές, τις κρίσεις πανικού, την τρύπα του όζοντος,την ανθρωποκτωνία,τις γενοκτονία, τις εθνικιστικές συγκρούσεις, τους πυροβολισμούς σε σχολεία, τις θρησκευτικές έριδες, την οικονομική ύφεση( να τρώνε τον αγλέωρα οι λίγοι και οι άλλοι οι πολλοί να πεθαίνουν κυριολεκτικά της πείνας) την κατάθλιψη, την ξενοφοβία, τις μαζικές απολύσεις, τις σκανδαλοθυρικές εφημερίδες, τους πυρινικούς πυραύλους μαζικής καταστροφής, την αρρώστεια από χημικά όπλα, την μοναξιά από απλά επίπεδα έως σε σημείο καταθληψης, τον εθισμό στα ναρκωτικά και τον Θάνατο που σκορπίζουν από μολίνσεις νερού, τροφών...κλπ
 Τότε ναι προτιμώ να με τρελάνει η Καμπαλά που είναι ενάντίον σε όλα αυτά τα καθημερινά φαινόμενα που προανέφερα.
 Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον Δάσκαλο της Καμπαλά να του δώσει το βαθύτερο νόημα της καμπαλά σε 3 λεπτά της ώρας!
 Και ο δάσκαλος του απάντησε: "Να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου και να εφαρμόζεις τις δέκα εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή. Όλα τα άλλα είναι απλώς σχολισμοί."
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one