Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Ιστορικό σχόλιο μου :ΣΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στις αρχες Μαιου 2010 η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την εμπλοκή του ΔΝΤ στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα και την υπογραφή του μνημονίου.
Στις αρχές Μαιου 1919 η γερμανική κοινωνία ταράχτηκε συθέμελα από την υπογραφή της συνθήκης των Βερσαλιών που διαμέλιζε την χώρα και οδηγούσε σε εξαθλίωση τον πληθυσμό.Οπως και τότε έτσι και τώρα ο κόσμος ένιωσε εθνική ταπείνωση και η κοινωνική οργή έφτασε στο απόγειό της.
Κανείς δεν μπορούσε τότε να χωνέψει οτι η αυτοκρατορική Γερμανία, ο αδιαφιλονίκητος ηγεμόνας της ηπειρωτικής Ευρώπης παρακαλούσε γονατιστή το έλεος των νικητών.

Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει οτι η Ελλάδα των ολυμπιακών αγώνων,της ανάπτυξης,η Δανία του νότου δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς.

Γρήγορα η γερμανική κοινωνία δημιούργησε δύο μύθους για να ανακουφίσει τον πληγωμένο της εγωισμό.Πρώτον ότι η ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου του 1918 ήταν αποτέλεσμα προδοσίας και δεύτερον ότι η Γερμανία σύρθηκε στον πόλεμο από τους συμμάχους.Αντίστοιχα σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει κάνει λάβαρο την πεποίθηση οτι δεν φταίμε εμείς που υπερδανειστήκαμε και οτι τα λεφτά φαγώθηκαν μόνο από τους πολιτικούς(!!;;!!).Όμως και οι συνδυκαλιστές; οι υμέτεροι; τα κυκλώματα του βολέματος με ρουσφέτι; οι μαϊμού συντάξεις; οι αμοιβές για εργασία κάποιων χωρίς να πατάνε καν στον χώρο εργασίας;οι παράνομες υπεράριθμες προσλήψεις ... κλπ Βούλιαξαν την Ελληνική Οικονομία!
Αυτό είναι το παρελθόν και το παρόν,πάμε στο μέλλον.
Ναι σε προλαβαίνω πριν ρωτήσης . Μπορούμε να δούμε το μέλλον αν γνωρίζουμε ιστορία. Ανοίγοντας το βιβλίο της ιστορίας στο κεφάλαιο "Δημοκρατία της Βαιμάρης" βλέπω ...ακραίες ομάδες αριστερές και δεξιές να αποκτούν δύναμη και να πολώνουν την κοινωνία.Η πόλωση είναι τόσο μεγάλη που η πολιτική βία είναι ο κανόνας.Βλέπω κόκκινα και μαύρα κινήματα και αποδιοπομπαίους τράγους.

Στην αρχή οι Εβραίοι και οι τσιγγάνοι.Στην συνέχεια όλοι οι ξένοι και ακολουθούν οι διεθνείς τραπεζίτες,το σιωνιστικό κίνημα και όλοι όσοι στερούν από την χώρα τον ζωτικό της χώρο και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές....Σταματάω γιατί μπερδεύτηκα. Γράφω για την Γερμανία του 1919 ή για την Ελλάδα του 2012;

Βλέπεις ομοιότητες; Βλέπεις, πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται κατα κάποιον περίεργο τρόπο τουλάχιστον ως προς την μιζέρια, αναρχία και αλληλοσπαραγμό;
 Η Γερμανία μεν είχε την δυνατότητα (κουλτούρα αλλά και αριθμητική υπεροχή πληθυσμού )να κάνει έναν πόλεμο σαν διέξοδο. Η Ελλάδα μόνο στον εμφίλιο και στον αφανισμό μπορούσε να οδεύσει με την κηδεμονία της Γερμανίας που αποπειράθηκε και πάλι να μας υποδουλώσει.

Οσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία είναι δυστυχώς καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν...
Επειδή όμως είμαι φύση αισιόδοξος λέω : Χάσαμε την μάχη όχι όμως και τον πόλεμο.
Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος κυριαρχίας στην Ευρώπη ιδιαίτερα δεν είναι οικονομικός και (ακόμα δεν έχουν μιλήσει τα όπλα ευτυχώς) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πόλεμος με δραματικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους.

Οι Γερμανοί όση δύναμη αποκτούν, τόσο πιο αλλαζονες γίνονται και σκληροί και άκαρδοι γίνονται σε αυτούς που υποδουλώνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Ναί, είμαι ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων των Γερμανών που με κόλπα έξυπνα διέλυσαν την Σοβιετική ένωση, καταράκωσαν σε χρέος δυσθεώρητο τις Η.Π.Α κατέλαβε η Deutsche Bank το 95% της Goldman Sachs που κυβερνά τις τράπεζες τις αγορές και τον κόσμο. Που η Γερμανία έριξε τον Ευρωπαίκό νότο στην πενία και στην μιζέρια. Που η Γερμανία ελέγχει ακόμα και την Αγγλία!! και την Γαλλία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Γιγαντώθηκε όμως πάλι η Ρωσία και ξέφυγε από τα δοκάνια της Γερμανίας ευτυχώς.

Η Γερμανία έχει λαβώσει και τις Η.Π.Α και τον Μαίο μπαίνουν σε έναν υπερ-ατλαντικό οικονομικό συνασπισμό (όραμα της Α.Μερκελ) ενάντια σε Ρωσία και Κινα. Οι Αραβικές χώρες και Τουρκία είναι δοριφόροι της Γερμανίας. Οι Γερμανοί όμως θελουν λυσσαλέα να αφανήσουν το Ισραήλ και μέσω Ιραν και Τουρκίας πολεμάνε το Ισραήλ. 

Η Ελλάδα για να ξεφύγει από τα δοκάνια της Γερμανίας έχει μέλλον αν συνασπισθεί με τον αγώνα επιβίωσης των Ισραηλινών. Η Συμμαχία Ελλάδος - Ισραήλ -Κύπρος είναι η Μοναδική λύση επιβίωσης, όχι γιατί μας αγαπήσαν ξαφνικά οι Ισραηλινοί, αλλά, γιατί τα συμφέροντά των ισραηλινών συμπλέουν και με τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, και οι τρείς χώρες δεν έχουμε επεκτατικές βλέψεις. Και οι τρείς συνασπιζόμενες χώρες έχουμε ίδια αγάπη και σεβασμό στον θεό, στον συνάνθρωπο ,στην οικογένεια, στους θεσμούς της ελευθερίας αλλά στην αγάπη για ζωή ποιοτική.
Θα αναρωτιαίσαι ίσως με ποιανού το μέρος είμαι; Μα και φυσικά της Ελλάδος. Απλά πιστεύω στην ουσιαστική φιλία Ισραήλ και Ελλάδος που το όραμα αυτό πρίν 10 χρόνια φάνταζε τρελό αλλά αδύνατο να γίνει. Πολλοί νόμιζαν ότι ήταν ζοφερή ανεδαφική μου φαντασίωση. Οι όποιες προσπάθειες μου να μεταλαμπαδεύσω αυτήν την ιδέα με την βοήθεια του Θεού υλοποιήθηκε. Δεν με ενδιαφέρει να καρποθώ δάφνες απλά για μένα το αποτέλεσμα μετράει. Ναί σήμερα το όραμα μου (συμμαχία Ελλάδος -Ισραήλ )πήρε σάρκα και οστά και αυτό μου είναι αρκετό και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό . Τελικός σκοπός  μου ήταν απλά η επικράτηση της ειρήνης και της αγάπης που είναι και θέλημα Θεού, ενάντια στις δυνάμεις της σκλαβιάς και της ανθρώπινης εξαθλίωσης ..

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one