Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Συλογισμοί και διαλογισμοί , μονόλογοι

Κάθομαι μόνος στην άκρη της παραλίας. Δεν ξέρω πως βρέθηκα εδώ. Είναι ήσυχα, δεν ακούγεται τίποτα... Πιάνω ένα ξερόκλαδο και το ξεθάβω από την άμμο... Και μη έχοντας κάτι άλλο να κάνω, χαράζω γραμμές... Σαν ορνιθοσκαλίσματα στην άμμο που θα τα παρασύρει το επόμενο κύμα... Έτσι καμιά φορά ταυτίζομαι με το ξερόκλαδο και νιώθω ότι παίρνω τη θέση του... Και ψάχνω γράφοντας, να δω ποιό χέρι είναι αυτό που με πιάνει και με κινεί...
Μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, πρέπει να ζήσουμε με αυτό το χειμώνα μα και να τον ζήσουμε πάνω απ' όλα. Πέτρα κρύα αλλά τόσο φιλόξενη τελικά και ξύλο σκούρο πολυκαιρισμένο σε πόρτες βαριές που όσο καλά κλείνουν και ασφαλίζουν, τόσο πασχίζουμε να τις κρατάμε ανοιχτές. Κι ας μπαίνει το κρύο, κι ας μας «γυμνώνει» όλο αυτό, είμαστε ακόμα εδώ, καθόμαστε μπροστά από τζάκια και γράφουμε, ζούμε, ονειρευόμαστε και ψάχνουμε κι άλλους.

Γιατί τα περισσότερα πράγματα που αξίζουν σε αυτή τη ζωή, αποκτούν πραγματικό νόημα μόνο όταν τα μοιράζεσαι, όταν τα εκθέτεις, όταν τα συζητάς.Γωνιές ζεστές, τζάκια αναμμένα και μπροστά τους παχιά χαλιά με ακουμπισμένα ποτήρια μισογεμάτα ή μισοάδεια (ανάλογα με τη διάθεση του καθενός πως τα βλέπει ), με ανάλογο υγρό, νερό ή αναψυκτικό ή φραπέ ή οτιδήποτε ...ανάλογα με τη διάθεση του καθενός μας. Συνήθως με κρύο και αν είσαι τυχερός με χιόνι, έτσι όπως προστάζει η εποχή μα περισσότερο ακόμα η διάθεση. Δεν το βαζω κάτω με τίποτε ότι δεν σε σκοτώνει σε δυναμώνει, η ζωή είναι γεμάτη αέναη αλλαγή και όποιος βολεύεται στο τέλος ξεβολεύεται.Όποιος αντιστέκεται στην αλλαγή υποφέρει όποιος την δέχεται σαν αναμενόμενη στην ζωή υποφέρει λιγότερο. Η ζωή είναι σαν το νερό, όσο κινείται έχει ζωντάνια και είναι γάργαρο, μα αν ακινητοποιηθεί ταγκιάζει και βαλτώνει και μυρίζει . Η θάλασσα είναι γάργαρη γιατί εχει την φουρτούνα που την ανακαινήζει και την αναζωογονεί και την ανανεώνει για να συντηρεί την ζωή μέσα της. Έτσι είναι η ζωή έχει φουρτούνες (αναταραχή) αλλά έχει και μπουνάτσες (ηρεμία) και όλα κάνουν κύκλο  σε μια αέναη αλλάγή. Πίστη στον Θεό να έχουμε και υπομονή και η κρίση θα περάσει, όπως υπάρχει τώρα τρικυμία ,κάποια στιγμή εκτωνόντεται η ενέργεια της και έρχεται η γαλήνη.

Δίνε δύναμη και κουράγιο και αγάπη και χαμόγελο πρώτα στον εαυτό σου, νίωσε δυνατή και ευλογημένη από τον Θεό και νιώσε ευτυχισμένος/η ΤΩΡΑ . Δεν υπάρχει δρόμος πρός την ευτυχία η ευτυχία είναι ο δρόμος ,δεν υπάρχει δρόμος προς την είρήνη γιατί η ειρήνη είναι ο δρόμος, δεν υπάρχει δρόμος προς την αγάπη γιατι η αγάπη είναι ο δρόμος. Και μετά κάνε μια αρχή και μοίρασε την αγάπη την είρήνη και την ευτυχία που θα νιώσεις με αγάπη σε αυτούς που αγαπάς περισσότερο (Μητέρα, Πατέρα, αδερφό ,αδερφή) έπειτα στους φίλους και στις φίλες σου,χωρίς να κάνεις το λάθος το θεωρείς αυτονόητο ή δεδομένο. 

Πες τους πόσο τους αγαπάς και αιτιολόγησε γιατί τους αγαπάς και θα νιώσουν καλύτερα και αν τους δεις προβληματισμένους δώσε τους προσοχή και θέληση να ακούσεις αυτό που νιώθουν. Ακόμα και αν δεν έχεις να τους δώσεις την λύση, τους έδωσες ήδη αγάπη και ειρήνη και ευτυχία που ασχολίθηκες μαζί τους.

Το χαμόγελο τους η αγκαλία τους ενα ήρεμο ανακουφησμένο βλέμμα ας είναι η ανταμοιβή σου ,μην σταθής στην λεκτική απονομή του ευχαριστώ.

Ο Θεός θα ανταποδώσει με αγάπη το καλό στο πολλαπλάσιο. Όταν πας να πάρεις ψωμί και δείς έναν ζητιάνο/α, πάρε και μια παραπάνω (πόσο πολύ κοστίζει 0,70 λεπτα του ευρώ;) και πρόσφερε την με αγάπη στην καρδιά στον ζητιάνο/α και πες ευχαριστώ θεέ μου, που δεν είμαι έτσι και μου δίνεις την δυνατότητα να βοηθώ τους συνανθρώπους μου. Κάθε φορά που το κάνω αυτό νιώθω υπέροχα.

Για να μείνεις κοντά στον Θεό πρέπει να είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους με αγάπη. Και αν σου κάνουν κακό, ανταπόδωσε με αγάπη το κακό που σου έκαναν. Μην κρατάς κακία και μίσος γιατί είναι σαν το αλμηρό νερό που η δίψα της δεν χορταίνει ποτέ.
Να συγχωρείς ακόμα και αν δεν το αξίζει κάποιος, έτσι αυτός που ωφελείται στο τέλος είσαι εσύ γιατί ελευθερώνεις τον εαυτό σου.
Αν δεν πιστεύεις εμένα πίστεψε τον Θεό, εκείνος το δίδαξε αυτό μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου.
Σου εύχωμαι να έχεις μια υπέροχη ημέρα, μια υπέροχη ζωή, μια υπέροχη αγάπη στην καρδιά και ειρήνη στο βλέμα και στην ψυχή.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one