Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Λογοτεχνία και Ποίηση

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ  ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Λογοτεχνία και η Ποίηση είναι ο ανθός της ανθρώπινης ψυχής που Λουλουδιάζει και ομορφαίνει την ζωή.

Μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, πρέπει να ζήσουμε με αυτό το χειμώνα μα και να τον ζήσουμε πάνω απ' όλα. Πέτρα κρύα αλλά τόσο φιλόξενη τελικά και ξύλο σκούρο πολυκαιρισμένο σε πόρτες βαριές που όσο καλά κλείνουν και ασφαλίζουν, τόσο πασχίζουμε να τις κρατάμε ανοιχτές. Κι ας μπαίνει το κρύο, κι ας μας «γυμνώνει» όλο αυτό, είμαστε ακόμα εδώ, καθόμαστε μπροστά από τζάκια και γράφουμε, ζούμε, ονειρευόμαστε και ψάχνουμε κι άλλους.
Γιατί τα περισσότερα πράγματα που αξίζουν σε αυτή τη ζωή, αποκτούν πραγματικό νόημα μόνο όταν τα μοιράζεσαι, όταν τα εκθέτεις, όταν τα συζητάς.Γωνιές ζεστές, τζάκια αναμμένα και μπροστά τους παχιά χαλιά με ακουμπισμένα ποτήρια μισογεμάτα ή μισοάδεια (ανάλογα με τη διάθεση του καθενός πως τα βλέπει ), με ανάλογο υγρό, νερό ή αναψυκτικό ή φραπέ ή οτιδήποτε ...ανάλογα με τη διάθεση του καθενός μας. Συνήθως με κρύο και αν είσαι τυχερός με χιόνι, έτσι όπως προστάζει η εποχή μα περισσότερο ακόμα η διάθεση. Δεν το βαζω κάτω με τίποτε ότι δεν σε σκοτώνει σε δυναμώνει, η ζωή είναι γεμάτη αέναη αλλαγή και όποιος βολεύεται στο τέλος ξεβολεύεται. Όποιος αντιστέκεται στην αλλαγή υποφέρει όποιος την δέχεται σαν αναμενόμενη στην ζωή υποφέρει λιγότερο. Η ζωή είναι σαν το νερό, όσο κινείται έχει ζωντάνια και είναι γάργαρο, μα αν ακινητοποιηθεί ταγκιάζει και βαλτώνει και μυρίζει . Η θάλασσα είναι γάργαρη γιατί εχει την φουρτούνα που την ανακαινήζει και την αναζωογονεί και την ανανεώνει για να συντηρεί την ζωή μέσα της. Έτσι είναι η ζωή έχει φουρτούνες (αναταραχή) αλλά έχει και μπουνάτσες (ηρεμία) και όλα κάνουν κύκλο σε μια αέναη αλλάγή
Κάθομαι μόνος στην άκρη της παραλίας. Δεν ξέρω πως βρέθηκα εδώ. Είναι ήσυχα, δεν ακούγεται τίποτα... Πιάνω ένα ξερόκλαδο και το ξεθάβω από την άμμο... Και μη έχοντας κάτι άλλο να κάνω, χαράζω γραμμές... Σαν ορνιθοσκαλίσματα στην άμμο που θα τα παρασύρει το επόμενο κύμα... Έτσι καμιά φορά ταυτίζομαι με το ξερόκλαδο και νιώθω ότι παίρνω τη θέση του... Και ψάχνω γράφοντας, να δω ποιό χέρι είναι αυτό που με πιάνει και με κινεί...
Άφησε το χαμόγελο σου να αλλάξει τον κόσμο.!
Αλλά μην αφήσεις τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελο σου.!
Εδώ επιτρέψτε μου να αφιερώσω σε έναν άνθρωπο που υπερ-αγαπώ ένα μήνυμα αγάπης και ευγνωμοσύνης στην γυναίκα που υπερ-αγαπώ και ας μην έχουμε οικογενοιακή συγγένεια, Είναι επίσης και ένας έρωτας χωρίς ανταπόκρυση αλλά η αγάπη αυτή με εξαγνίζει και την κρατώ βαθιά στην καρδιά μου σαν φυλακτό. Εκείνη που διαβάζει όλα αυτά γνωρίζω ότι αναφέρωμαι σε εκείνην και ας μην αναφέρω από διακριτικότητα και εχεμύθια την ταυτότητα του Επιθέτου της  , παρά μόνο την κλητική προσφώνηση από το ονόμα της (που είναι ίδιο σε χιλιάδες ίσως ένα εκατομύριο γυναίκες ) και έτσι είναι αδύνατον να εκτεθεί  :  

"Πόσο πολύ, μα πόσο πολύ, επιθυμώ να μπορούσα να κάνω κάτι , που να σε κάνει πραγματικά την ποιό ευτυχησμένη γυναίκα του κόσμου. Μακάρι να ήξερα ή να μου έλεγες τι πραγματικά επιθυμεί η καρδιά σου για να σε κάνει τόσο ευτυχισμένη που η ευτυχία αυτή να αντανακλάται στα υπέροχα μάτια σου, να αντανακλάται σε όλο το όμορφο αγγελικό σου πρόσωπο. Μόνο αυτό.

Βλέπεις καλή μου φίλη, είσαι...βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να ντύσω απόλυτα με λόγια αυτήν την αγάπη και την στοργή που νιώθω βαθιά μέσα μου. Όσα λόγια και να πω είναι φτωχά μπροστά σε αυτό που νιώθω για σένα άγγελε μου. Το μόνο που θέλω από σενα για σένα είναι να είσαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Αυτό είναι το πιο πρωταρχικό και πιο σημαντικό προσωπικό όνειρο στην ζωή μου, να κάνω τους ανθρώπους που αγαπώ ευτυχισμένους (γονείς, αδέρφια , φίλους, πόσο μάλλον ανθρώπους που εκτιμώ και αγαπώ ιδιαίτερα, όπως εσένα). Να είσαι πάντα καλά όπου και αν είσαι, όπου και αν πηγαίνεις. Η σκέψεις μου σε ευλογούν με αγάπη κάθε ώρα κάθε στιγμή.

Και όλη αυτή η αγάπη ,έχει πηγή και ρίζα μια βαθιά και δυνατή ευγνωμοσύνη, για τότε που μου φέρθηκες με συμπόνια και καλοσύνη στην δύσκολότερη στιγμή της ζωής μου, που είχα παραλύσει από έναν Θάνατο και ένα διαζύγιο .Είχα ακινητοποιηθεί. Εσύ τότε ενώ πονούσα αφάνταστα μέσα μου και ούρλιαζα από τον πόνο, εσύ μου έγιανες τις πληγές με στοργή και παρηγοριά.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ! Για αυτό και μόνο ΠΑΝΤΑ θα σε ΑΓΑΠΩ και Θα σε ΕΥΛΟΓΩ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ με όλα τα καλά και τα αγαθά του κόσμου, που σε έφεραν σε αυτόν τον κόσμο.

Και βασίλισσα στην καρδιά μου είσαι εσύ για το ότι από τότε συντάραξες την ζωή μου και την όθησες μακριά από πνευματικό γκρεμό σε καινούργια ρότα ανανέωσης της αγάπης και της ελπίδας και της πίστης στον Θεό. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον ΘΕΟ που σε γνώρισα στην ζωή μου. Παντα στην ζωή μου θα λέω ότι γνώρισα ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ που ακούει στο όνομα ΜΑΡΙΑ.

Να είσαι πάντα καλά και ευλογημένη και ευτυχίσμένη εσύ και όλη η οικογένεια σου. Ευχωμαι να γνώριζα τι θα σε έκανε απέραντα, βαθιά και ανεπανάλυπτα ευτυχισμένη, ώστε να έκανα αυτό το κάτι που θα σε έκανε ευτυχισμένη. Την ευτυχία σου και μόνο να έβλεπα και να έννιωθα ,ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και στα μάτια σου, στην φωνή σου, σε όλη σου την ύπαρξη, και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ θα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή, ηθική ανταμοιβή.
Αλλά μπορώ να πω ότι: Όποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς βοήθεια, οποιαδήποτε ώρα και να είναι, όπου και να είμαι , επιθυμώ να σταθώ δίπλα σου, και να μοιραστώ τα δακρυά σου, και να σου δώσω μια αδερφική αγκαλία γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα για σένα. Σε αγάπησα σε αγαπώ και πρόκειται να σε αγαπώ για πάντα. Είσαι ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ, είσαι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. Σ'ΑΓΑΠΩ

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one