Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Απαραίτητα στοιχεία για την ασφάλιση ζωής

Αξιότιμοι αναγνώστες αυτής της ιστοσελίδας

Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι από μη βαθιά γνώση σε τι προσωπικά δεδομένα πρέπει να δώσουν , δυσανασχετούν για να δώσουν την όποια απαραίτητη πληροφορία

Έτσι αναγκαστικά θα προβώ σε μια ενημέρωση σε ποια απαραίτητα στοιχεία προσωπικών πληροφοριών θα σας ζητηθούν, καθώς και τον λόγο που θα σας ζητηθούν.

Η Κυριότερη αρχή αποδοχής ενός ασφαλιστικού κινδύνου, πηγάζει από την αναλλοίωτη φιλοσοφία της ασφαλιστικής εταιρείας να είναι κοντά στον έντιμο πολίτη - πελάτη της, άμεσα και ανθρώπινα.


Η αρχή αυτή, πάνω στη οποία στηρίζεται η επαγγελματική δεοντολογία της ασφαλιστικής Εταιρείας σημαίνει:

Ι. Επαρκές ασφάλιστρο που να εξασφαλίζει αυτή την δυνατότητα.
ΙΙ. Σωστή εκτίμηση του ασφαλιστικού κινδύνου .

Επισημαίνεται ότι, καθοριστικός και τελικής σημασίας παράγοντας στην εκτίμηση του ασφαλιστικού κινδύνου και την σωστή τιμολόγηση, που εξασφαλίζουν μακροχρόνια το κύρος και την καλή φήμη της εταιρείας και των συνεργατών της, είναι ο Συνεργάτης της εταιρείας που περισσότερο από κάθε άλλον έχει σαφή αντίληψη του κινδύνου που ασφαλίζει και της αξιοπιστίας του πελάτη.

Η συνεπώς έντιμη και συνεπής περιγραφή κάθε πληροφορίας που θα βοηθήσει στην αποδοχή και την σωστή και δίκαιη τιμολόγιση, μόνον ωφέλεια μπορεί να προκαλέσει στούς καλόπιστους πελάτες, στούς συνεργάτες και στην εταιρεία, των οποίων τα κίνητρα είναι παράλληλά και όχι αντίθετα.

Αίτηση Ασφάλισης

Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου είναι απαραίτητη η κατάθεση της αίτησης ασφάλισης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, γιατί η αίτηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι απαντήσεις στην αίτηση ασφάλισης είναι αναγκαίο να είναι σαφείς, ακριβείς , και να αφορούν σε όλες τις ερωτήσεις που αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης.

Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται ανάγκη για περισσότερες διευκρινίσεις με συνέπεια την καθυστέρηση της αποδοχής της αίτησης.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

Τα στοιχεία του ασφαλιζόμενου / λήπτη της ασφάλισης (συμβαλλομένου) / Προστατευόμενου μέλους πρέπει να αναφέρονται όπως ακριβώς αναγράφονται και στο Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας για να υπάρχει εύκολη ταυτοπροσωπία Ασφαλιστικού συμβολαίου με αστυνομική ταυτότητα

Α.Φ.Μ / ΔΟΥ
Και τα δύο στοιχεία αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου - με αυτό αποφεύγονται πιθανά λάθη για άτομα που συμπίπτει να έχουν ίδια ονοματεπώνυμα κλπ. Έπειτα οι εποπτικές κρατικές αρχές το απαιτούν για την διασταύρωση στοιχίων και για να δωθούν οι ανάλογες δικαιωματικές φοροαπαλλαγές στον λήπτη της ασφάλισης.

Διεύθυνση Αλληλογραφίας / Τηλέφωνο/ e-mail

Η διεύθυνση του ασφαλιζόμενου/ λήπτη της ασφάλισης, πρέπει να είναι πλήρης:
  • ΟΔΟΣ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ
  • ΠΟΛΗ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Ο αριθμός τηλεφώνου, πρέπει να είναι αυτός με τον οποίο μπορει η εταιρεία να επικοινωνήσει με τον πελάτη (με τον λήπτη της ασφάλισης)

Ο αριθμός κινητού και το e-mail είναι απαραίτητα και χρήσιμα για την εταιρεία, για την απρόσκοπτη επικοινωνία με τον πελάτη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Το επάγγελμα του ασφαλισμένου / λήπτη της ασφάλισης, κύριο και δευτερεύον αν υπάρχει, πρέπει να αναφέρεται με αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων του έτσι ώστε να πραγματοποιείται σωστή εκτίμηση των κινδύνων που διατρέχει και έτσι ο προσδιορισμός της κατηγορίας του επαγγέλματος του.

Ο Χαρακτηρισμός ενός επαγγέλματος ως επάγγελμα "ειδικής κατηγορίας" επηρεάζει εκτός από την παροχή του προσωπικού ατυχήματος και κάποιες από τις υπόλοιπες παροχές, ανάλογα με το επάγγελμα αλλά και τις ειδικές συνθήκες ασκησής του από κάθε υποψήφιο προς ασφάλιση.

Ιατρικό Ιστορικό:
Υπάρχει ένα λεπτομερέστατο ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά. Ο λόγος είναι για να μην υπάρχουν μετέπειτα αμφισβητήσεις ως πρός τις προυπάρχουσες χρόνιες ασθένειες.
Ο Ιατρός της Ασφαλιστικής εταιρείας και το τμήμα ανάληψης κινδύνου συναποφασίζουν αν θα επιβληθεί μερική ή ολοκληρωτική απαλλαγή από συγκεκριμένη ασθένεια.

Αρκετές φορές και ειδικά σε ορισμένα όρια ηλικίας των 45 ετών και άνω η εταιρεία ζητά απαραίτητα προσυμβατικές ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις με δικά της έξοδα.

Ο λόγος είναι ότι δεν καλύπτονται οι προυπάρχουσες ασθένειες ή παθήσεις από ατύχημα.  Αυτό ισχύει ΠΑΝΤΟΥ σε όλες τις ασφαλιστικές ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Με την παραλλαβή της αίτησης ασφάλισης Ζωής, δεν σημαίνει απαραίτητα και ασφαλιστικό συμβόλαιο. Πρέπει να γίνει πρώτα η έρευνα της αίτησης , εκτίμηση και ανάλυψη κινδύνου.

Η απόκρυψη προυπάρχουσας ασθένειας με σκόπιμη την απόκρυψη από τον πελάτη σημαίνει δικαίωμα νομικά στην ασφαλιστική εταιρεία να αρνηθεί αποζημίωση.
Δηλαδή αν ένας ΧΨ πελάτης έχει καρκίνο και το απέκρυψε στην ασφαλιστική αίτηση, για να κάνει μετά την ασφάλιση απαίτηση αποζημίωσης  , η εταιρεία αν από το ιατροδικαστικό πόρισμα αποδειχθεί ότι προυπήρχε της αίτησης ασφάλισης και μάλιστα παίρνει ήδη ιατρική αγωγή, τότε θεωρείται κακοπιστία του πελάτη και το ασφαλιστήριο δίκαια ακυρώνεται.
Σε περίπτωση όμως που ο πελάτης το είχε αλλά αποδειχθεί ότι πράγματι δεν το γνώριζε  , τότε δεν κατηγορείται για κακοπιστία, και αρκετές φορές αποζημιώνεται

Οι εταιρείες λοιπόν με την σύμφωνη στάση και του κράτους και των ασφαλιστικών ελεγκτικών μηχανισμών, μετά την παραλλαβή του συμβολαίου υπάρχει ένα χρονικό διάστημα αναμονής 30-45 ημερών ανάλογα με την εταιρεία , για την κάλυψη της νοσηλείας από ασθένεια και μετά από 2 χρόνια ισχύς του συμβολαίου για τον τοκετό...κλπ Αυτά όλα είναι γραμμένα στους όρους του συμβολαίου.

Καμμία Ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο δεν καλύπτει την πάθηση από τον υιό HIV

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one