Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ασφαλιστικός Σύμβουλος . ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ http://nikolaidis.webgarden.com/ http://www.facebook.com/constantinos.nicolaidis

 
 

Home

Εισαγωγή" Η Ασφάλεια, είναι, η σιγουριά που μπορείς να αγοράσεις για τυχών προβλήματα υγείας στο μέλλον ή για εξασφάλιση σύνταξης ή για να εξασφαλίσεις αποκατάσταση για όλα όσα με κόπο απόκτησες".


Έχω συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ , που είναι ένα από τα καλύτερα ονόματα της ασφαλιστικής αγοράς. Για ποιό λόγο να ψάχνετε αλλού ,για να πετύχετε τους πλέον συμφέροντες όρους ασφάλισης όταν παρέχω προγράματα της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΓΑ, με τις πιο ανταγωνιστικές παροχές και οικονομικές τιμές; (από την πιο αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία με ανθρωποκεντρική πολιτική ,δηλαδή ,παροχή ότι καλύτερου για τους ασφαλισμένους μας) που τον κάνει τον ασφαλισμένο μας να νοιώθει και να είναι ασφαλισμένος. Ίσως να μήν είναι και η ποιό φθηνή εταιρεία αλλά σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες αν όχι και η καλύτερη. Και αυτό συμβαίνει διότι δεν θυσιάζει την ποιότητα και την θετική αποτελεσματικότητα για τους ασφαλισμένους της,έτσι απλά για να γίνει ευκαιριακά αρεστή. Συμαντικό είναι, επίσης, ότι είναι μια Αριστή ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Οι ασφαλιστικές παροχές αφορούν άρτια ασφάλιση για :
 • Πρόσωπα ( ατομικά ή ομαδικά συμβόλαια )
 • κτίρια ( κατοικίες, καταστήματα, εργοστάσια κλπ)
 • αυτοκίνητα ΙΧΕ, ΙΧ Αγροτικά, ΙΧ φορτηγά
 • Μοτοσυκλέτες & Μοτοποδήλατα
 • Αστική ευθύνη ( ιδιώτη ή επαγγελματία)
 • Νομική προστασία (οικογενειακή, επιχειρηματική κλπ)
 • μεταφορές εμπορευμάτων
 • οχήματα ΙΧ & ΔΧ , Ταξί , φορτηγά, Πούλμαν κλπ
 • πλοία (κάθε είδους: επιβατηγό ή φορτηγό ,ακόμα και ομαδική ασφάλιση των πληρωμάτων τους)
 • πλοία αναψυχής (ιστιοπλοικά ή μηχανοκίνητα, αστική ευθύνη, πυρός, ...κλπ)
 • έργα τέχνης
 • Εξαγωγές/ εισαγωγές εμπορευμάτων
 • Φωτοβολταϊκά (οικιακά ή Επαγγελματικά & αστική ευθύνη τοποθέτησης)
Η Πείρα και η γνώση έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή στις ασφαλιστικές παροχές υπηρεσιών

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου πρωϊνές ώρες στο κινητό μου 6976441558 ή στο τηλέφωνο του γραφείου: 210-6896120 στην Ευρωπαϊκή Πίστη,( Λ. Κηφισίας 274), ή το απόγευμα στο σπίτι μου που είναι και η Εδρα μου (βάση Εφορίας) στο: 210-8064805 με τηλεφωνική κλίση για να σας δώσω σε εύλογα συντομο χρονικό διάστημα, έγγραφη προσφορά (ασφαλιστικού προγράμματος), στο αντικείμενο ασφαλιστικής κάλυψης που σας ενδιαφέρει.

Φυσικά η τελική απόφαση επιλογής και αποδοχής του
όποιου ασφαλιστικού, προγράμματος (δηλαδή: ασφάλιση ζωής ,ασφάλιση περιουσίας...κλπ) είναι  απόλυτα δική σας.

Είμαι διαθέσιμος για σας, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας για ό,τι με χρειαστείτε στα επείγοντα περιστατικά.

Κωνσταντίνος Νικολαϊδης
Ο δικός σας ασφαλιστικός σύμβουλος
.

Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Διακεκριμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Κατοικία -Έδρα: Οδός Χίου 20 , Κάτω Πεύκη ΤΚ 15121
Σταθερό Τηλέφωνο κατοικίας/έδρας: 210-8064805 (:ώρες 6:00-9:30μμ)
Σταθερό τηλέφωνο γραφείου : 210 6896-120
Διεύθυνση Γραφείου: Λ. Κηφισίας 274, Χαλάνδρι ΤΚ152 32
Κινητό τηλέφωνο: 6976441558: ώρες εργασίας 9:00πμ-9:30μμ
(Εκτός: Παρασκευή απόγευμα και όλο το ΣαββάτοΚύριακο και επίσημες αργίες).
Στα άμεσα ,πραγματικά επείγοντα περιστατικά ,καλείται στο: 6976441558 χωρίς ωράριο
e-mail: spqr-nk@ath.forthnet.gr
http://www.europaikipisti.gr


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από τις 15 Απριλίου 2013 άρχισε η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με τον Νόμο 4141/2013.

Την πληροφόρηση για τα ασφαλισμένα οχήματα δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με την καθημερινή αποστολή ηλεκτρονικών αρχείων στο Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων και η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα πραγματοποιείται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Εφόσον το όχημα φέρει άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα κυκλοφορίας, θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο, ασχέτως με το αν οι ιδιοκτήτες τους τα κινούν ή όχι.

Στα ανασφάλιστα θα στέλνονται ειδοποιητήρια για την ασφάλιση των οχημάτων τους εντός οκτώ ημερών, καταβάλλοντας επιπλέον πρόστημο/παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 Ευρώ. Η ασφάλιση του οχήματος εντός της προθεσμίας δεν τους απαλλάσει από την πληρωμή του προστίμου, αντίθετα το παράβολο θα πρέπει να έχει πληρωθεί πριν την σύναψη ασφάλισης
.
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα Αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων είναι οι αστυνομικές αρχές με επι τόπου ελέγχους και η ΓΓΠΣ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα

Αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων είναι οι αστυνομικές αρχές με επι τόπου ελέγχους και η ΓΓΠΣ

01/03/2013|17:41
Αυστηρές ποινές για όσους έχουν ανασφάλιστα τα οχήματα τους προβλέπει το νομοσχέδιο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Οι κυρώσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι οι ακόλουθες:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.
- Αν εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια.
- Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
- Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων είναι οι αστυνομικές αρχές με επι τόπου ελέγχους και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που διασταυρώνει και επεξεργάζεται στοιχεία από το αρχείο της ΓΓΠΣ και το Κέντρο Πληροφοριών.  

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομιών αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ

Πηγή: http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=9261&la=1&cat_id=4
Μέσω τραπεζικού λογαριασμού η εξόφληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Απαγορευτική είναι η εξόφληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων ίσης ή μεγαλύτερης αξίας των 3.000 ευρώ για το έτος 2011 (από 1η Απριλίου 2011) και των 1.500 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2012, μέσω των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Αυτό διευκρινίζει σημείωμα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που εξηγεί ότι με βάση τις διατάξεις του νόμου 3842/2010 του υπουργείου Οικονομικών, η εξόφληση πρέπει να γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό του εκδότη πωλητή του φορολογικού στοιχείου, δηλαδή της ασφαλιστικής επιχείρησης.

Ως φορολογικό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εκδότρια του οποίου είναι η ασφαλιστική επιχείρηση και με βάση τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η απόδοση των ποσών θα πρέπει να γίνεται είτε μέσω του τραπεζικού συστήματος είτε μέσω επιταγών είτε πιστωτικής κάρτας (με πάγια εντολή).
Η Εποπτική Αρχή δεν γίνεται να ανακαλεί εταιρείες μέσα σε μια χαώδη οικονομική κατάσταση, δίχως να έχει προβλέψει τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους ή να έχει προετοιμάσει την αγορά για τις κινήσεις της».
Τις τραγικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους, αλλά και τα διαμεσολαβούντα πρόσωπα στην ιδιωτική ασφάλιση, από τις ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών από την τράπεζα της Ελλάδος, υπογραμμίζουν εκπρόσωποι των διαμεσολαβούντων με τους οποίους συνομίλησε το iw, τονίζοντας ότι πριν από κάθε ανάκληση η εποπτική αρχή θα πρέπει να μεριμνά για τον περιορισμό των… απόνερων που θα υπάρξουν, διαφυλάσσοντας έτσι την ορθή λειτουργία της αγοράς.
Πολύ καυστική στις αναφορές της ήταν για παράδειγμα η κ. Ελένη Γρυπάρη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων, η οποία μιλώντας στο iw δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η τακτική αυτή από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Εποπτική Αρχή δεν γίνεται να ανακαλεί εταιρείες μέσα σε μια χαώδη οικονομική κατάσταση, δίχως να έχει προβλέψει τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους ή να έχει προετοιμάσει την αγορά για τις κινήσεις της».
Η κ. Γρυπάρη αναφερόμενη στον ασφαλισμένο τονίζει ότι δεν πρέπει να χάνει χρήματα ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, και προσθέτει: «Τέτοιες κινήσεις οδηγούν στην απαξίωση της αγοράς, στην υποβάθμιση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή. Σε λίγο θα πρέπει κάθε μήνα όλοι μας να αλλάζουμε ασφαλιστικές εταιρείες. Η εμπιστοσύνη στην αγορά χάθηκε μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την Ασπίδα, ζήτημα το οποίο μέχρι και σήμερα, τόσο η ΤτΕ, όσο και η πολιτεία στο σύνολό της δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει. Πρέπει να δοθεί λύση για να αποκατασταθούν οι ασφαλισμένοι» αναφέρει η κ. Γρυπάρη διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «φυσικά και εταιρείες οι οποίες δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου θα πρέπει να κλείσουν, αλλά αφού πρώτα η ΤτΕ λάβει τα μέτρα της, δημιουργήσει ένα πλαίσιο πρόληψης για τους ασφαλισμένους και ενημερώσει την αγορά και ειδικότερα τη διαμεσολάβηση για τις προθέσεις της, αλλιώς κάθε μέρα που θα ξυπνάμε θα ανακαλύπτουμε ότι είμαστε ανασφάλιστοι. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο δεν θα ασφαλίζεται κανένας» δηλώνει με έμφαση η κ. Γρυπάρη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια του κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, προέδρου του ΕΑΔΕ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων. Όπως υπογραμμίζει στο iw, η διαμεσολάβηση και ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνονται από την ΤτΕ για τις προθέσεις της ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους και οι επιπτώσεις από τις ανακλήσεις να είναι οι λιγότερες δυνατές.
«Δεν γίνεται τη μια μέρα κάποια εταιρεία να είναι φερέγγυα και την επόμενη να ανακαλείται η άδειά της. Πρέπει η ΤτΕ να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία, οικονομικά ή άλλα, για τις εταιρείες, ώστε όλοι μας να γνωρίζουμε την πραγματική τους θέση και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Δυστυχώς σήμερα η διαμεσολάβηση κινείται με βάση τις φήμες που υπάρχουν στην αγορά για το ενδεχόμενο ανακλήσεων, φήμες που άλλοτε είναι αόριστες και άλλοτε πάλι περιγράφουν συγκεκριμένες εταιρείες» τονίζει για να προσθέσει πως «είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμός μας τάσσεται υπέρ της ορθής λειτουργίας της αγοράς και της απόλυτης κάλυψης των κεφαλαίων που προβλέπει ο νόμος για τις εταιρείες, όμως θα πρέπει και οι αποφάσεις της ΔΕΙΑ να λαμβάνονται με τρόπο ώστε να διαφυλάσσονται και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων».
Τέλος, από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, επισήμανε ότι η ΔΕΙΑ θα έπρεπε να έχει καθιερώσει ένα σύστημα αξιολόγησης των εταιρειών ώστε ο καθένας να ξέρει με ποιον συνεργάζεται και όλοι, ασφαλισμένοι και ασφαλιστές, να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας και κατά συνέπεια τις ευθύνες μας. Το να γυρνάς και να ρωτάς δεξιά και αριστερά αν μια εταιρεία είναι ή όχι αξιόπιστη απλά συντηρεί ένα ομιχλώδες τοπίο» τονίζει ο κ. Ραφαηλίδης.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην EVIMA, υπογραμμίζει και αυτός με τη σειρά του ότι την παραμονή της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ήταν μια «καθαρή» εταιρεία και την επόμενη έχασε την άδειά της. Προσθέτει μάλιστα ότι «ασφαλιστική αγορά δεν είναι μόνο Αθήνα. Στην περιφέρεια δεν έχουν άπαντες εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση. Αν λοιπόν η ΤτΕ καθιερώσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης των εταιρειών, όπως γίνεται στο εξωτερικό, θα μπορούσαμε όλοι μας να ενημερωνόμαστε και γνωρίζουμε την πραγματική εικόνα της αγοράς».

http://www.insuranceworld.gr

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Created Wed 06 Apr 2011 05:15:54 PM EEST | Last change Thu 28 Feb 2013 06:34:27 PM EET

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Created Sun 23 Jan 2011 12:32:25 AM EET | Last change Thu 28 Feb 2013 06:31:25 PM EET
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one